Custom Permissions nu i Office 365 SCC

Utvecklingen med Microsofts Informationsskydd fortsätter och integreras mer fler och fler lösningar.

Nu har Office 365 Security och Compliance (SCC) portalen och dess Unified Labeling fått stöd för Custom Permissions. Detta innebär att Unified Labeling klienten nu enbart pratar med SCC för att hämta sina inställningar (till skillnad från hur det fungerat tidigare där AIP portalen var ett krav som ITSäkerhetsGuiden skrev om i Juli månad)

image

Viktigt att ha i åtanke här är att utbilda våra användare och vår verksamhet att filer som skyddas med Custom Permissions inte kommer kunna öppnas i Office Online (när den funktionaliteten släpps) utan kräver att filerna öppnas med lokalt installerad Office.
SharePoint/OneDrive/Teams kommer framöver att kunna dekryptera RMS skyddad information och vidhålla policy-inställningarna över vem/vilka som skall få ta del av informationen. Detta bygger då på att inställningarna är definierade i vår policy/Label och då alltså inte om de definierats av slutanvändaren själv.

En annan viktig detalj är att Custom Permissions kräver Unified Labeling klienten. Det fungerar alltså inte i Office native oavsett plattform.

Detta inlägg publicerades i Azure Information protection, Microsoft Information Protection och märktes . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s