Hur skall IT hantera alla nya enheter i vår infrastruktur

Jag fick nyligen förfrågan att göra en inspelning för MEET gällande ett aktuellt ämne inom säkerhet. Något som vi på Onevinn ofta stöter på när vi är ute och träffar ett (för oss) nytt företag, är att det sitter en eller flera runt bordet med någon form av platta, smart phone eller dyligt. När sedan den naturliga frågan kommer upp om vilka utmaningar de står inför, så kommer diskussionen förr eller senare alltid fram till hantering av icke managerade enheter.

Det som många missar är att du faktiskt kan nyttja Microsofts säkerhetslösningar i exempelvis Forefront för att supportera även övriga enheter.

En tydlig trend som vi ser just nu är att Microsoft satsar mer och mer på att supportera övriga enheter än sina egna. Ett exempel är senaste uppdatering till Forefront Unified Access Gateway (UAG) där vi fått utökad stöd för både Apples och Androids enheter (http://technet.microsoft.com/en-us/library/hh490321.aspx)

Jag har skrivit en artikel över hur du kan nyttja Microsofts teknik för att både supportera fler enheter i din infrastruktur men också för att skydda företagsinformation från icke managerade enheter.
Artikeln kan du läsa på Microsoft TechNet

Tillsammans med Michael Bohlin på Microsoft spelade vi även in en video om samma ämne

image
Klicka på bilden för att komma till videon

Detta inlägg publicerades i Forefront, Generell Säkerhet. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s