Keynote och första sessionen avverkad

Efter en keynote där man satt med ett leende på läpparna i nästan två timmar. Efter att ha sett en live demo av Xbox 360 kinect körde Brad igång och precis som jag hade hoppats lanserades Forefront Endpoint Protection.

IMG_0453

För de som missat det bygger FEP på SCCM vilket gör att det blir integrerat i den befintliga plattformen på ett naturligt sätt.
Många reagerar naturligtvis på det här och funderar på hur de som inte användare sig av SCCM skall hantera sitt antivirus. Svaret är Windows Intune, en molntjänst där du helt enkelt administrerar företagets datorer via en webbläsare och dina management servrar placeras i molnet.

Förutom säkerhet var det även stort fokus på Windows Phone 7. En demonstration över hur enkelt det är att göra egna snygga applikationer till telefonen inspirerade säkert många utvecklare. Till och med jag blev ju intresserad av den typ av utveckling… Ler

IMG_0446IMG_0449

 

Dagens första session för min del handlade om Forefront UAG Service Pack 1 och Active Directory Federation Services 2.0
UAG SP1 tillsammans med AD FS 2.0 ger ett användarvänligt sätt att nå applikationer och tjänster från ett helt annat företag.
Genom att låta Forefront UAG med SP1 ersätta en AD FS proxy kan Företag 1 publicera sina applikationer och autentisera via AD FS på Företag 2.

En relativt avancerad teknik i bakgrunden men ger ett användargränssnitt som gör att användaren inte behöver bry sig om var applikationerna finns, hur eller var den autentiseras, det bara fungerar!

Detta inlägg publicerades i Microsoft Event. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s