Problem med URL Filter

Vid en TMG Implementation under gårdagen uppmärksammade jag ett nytt problem. TMG hade inte möjligt att använda sin URL Kategorisering och får en log enligt följande:

Log Name: Application
Source: Microsoft Forefront TMG Web Proxy
Event ID: 31524

An error occurred while trying to communicate with the Microsoft Reputation Service server. If this Forefront TMG server is chained to an upstream server, verify that the WinHTTP proxy is set to localhost. If this issue persists, check that Internet connectivity is available.
The failure is due to error: A quota was exceeded"

Dock visar det sig att Servern kan ladda ner både Malware definitioner och NIS Signaturer, att surfa från servern via det externa interfacet är inte heller några problem.
Den här kunden kör en ISA 2006 idag med bl.a. proxy aktiverat och WPAD, jag kunde dock se att jag surfade utan någon proxy och identifierade inget problem.
Kommandot netsh winhttp show proxy gav: Direct access (no proxy server).

Lösningen här var att konfigurera TMG Servern att använda sig själv (localhost) som proxy, att enbart konfigurera webbläsaren med localhost som proxy räcker dock inte utan det krävs även att WinHTTP tjänsten får samma konfiguration. Jag konfigurerade därför IE med proxyinställningar Localhost port 8080 efter detta importerar jag inställningarna till WinHTTP tjänsten med kommandot nedan:
image

Efter den här åtgärden kickade det igång. Jag har dock inte hunnit gå djupare med varför just denna servern behövde styras till WinHTTP proxy

Hoppas detta hjälper någon där ute!

Anledningen till dålig aktivitet på bloggen är att jag varit och jobbat hos Microsoft i Redmond (Seattle) vilket är arbete jag inte får skriva om.
En annan anledning är att jag nu även skriver för Technet och en fortsättning runt URL filtreringen är min artikel här: http://technet.microsoft.com/sv-se/ff645218.aspx

Jag kommer dock fortsätta att skriva installation, konfigurationsanvisningar och andra tips på min blogg medans jag skriver om funktion och affärsnyttan inom Forefront hos Technet.

Detta inlägg publicerades i Forefront TMG. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Problem med URL Filter

  1. Mohammad Shaaban skriver:

    Thanks for the explanation

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s