Useful Hacker Techniques

image

Paulina Januszkiewicz talade bland annat om hur mycket Microsoft exponerar sina säkerhetsbrister när de ger ut en säkerhetsuppdatering. Få företag installerar säkerhetsuppdateringar samma dag/natt som de släpps. Det man där emot borde göra är att se över vad den specifika uppdateringen egentligen gör med ditt system, på det sättet får du en bättre förståelse för bristen och har nästan lika mycket information som hackers där ute. En del information kommer i Microsofts kb-artiklar för dessa uppdateringar och viss information visas på secunia.com men oftast inte i detalj.

Genom att ladda hem en uppdatering kan du använda kommandot expand för att öppna upp den paketerade filen som då innehåller en .cab fil, även här använder du expand för att packa upp filen och där hittar du "Manifest file" vilket innehåller informationen om vad den specifika uppdateringen gör med din maskin.

Detta inlägg publicerades i Microsoft Event. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s