Förändringar under sommaren

Hoppas du har haft en bra sommar och att du är tillbaka med ny energi på jobbet. Vi lever i en ständigt föränderlig värld där det även under arbetstid är tidskrävande att hänga med i alla förändringar och det blir knappast enklare under semestern. 

För att snabbt komma på banan vill jag med den här artikeln gå igenom några viktiga förändringar som skedde under sommaren runt Microsofts säkerhetslösningar.

EDP = WIP

Den DLP-tjänst i Windows 10 kallad Enterprise Data Protection (EDP) har nu lanserats skarpt i Windows Anniversary Update (ver. 1607) men har i och med skarp release även bytt namn till Windows Information Protection (WIP)

Om du tidigare testat EDP tillsammans med Windows Insider och konfigurerat upp en Intune-policy kommer din applocker -konfiguration att försvinna och nedanstående meddelande redovisas i Intune när du öppnar din tidigare EDP-policy:

clip_image001

Dina maskiner som fått den befintliga policyn kommer vara oförändrade, men där emot är App Rules i policyn rensad och du behöver konfigurera upp dessa regler på nytt.

Är du osäker på vilka applikationer du tidigare definierat och med vilken syntax, kan du nyttja en tidigare konfigurerad Windows 10 klient. Under följande sökväg hittar du befintliga Applocker-regler som kan vara bra att ha till hands när du konfigurerar upp nya regler:
C:\Windows\System32\AppLocker\MDM\<>\AppLocker\EnterpriseDataProtection\ 

Azure Rights Management = Azure Information Protection

Den senaste tjänsten Azure Information Protection övertar namnet från Azure Rights Management Premium och kommer framöver få två olika nivåer, P1 och P2.

Det som finns idag och de som idag har Azure Rights Management Premium vidhåller samma funktionalitet men tjänsten kallas nu  Azure Information Protection Premium P1. Senare i höst kommer Azure Information Protection Premium P2 som även inkluderar bland annat automatisk klassificering och skydd direkt i Office paketet.

EMS = EMS

Enterprise Mobiliy Suite får nu ett mer passande namn för att understryka att det till största delen är säkerhetsrelaterade tjänster. Förkortningen EMS står nu för Enterprise Mobility + Security och kommer framöver bestå av två olika nivåer E3, E5.
Befintliga EMS licenser motsvarar E3 och kommande E5 som lanseras i höst innehåller bland annat Azure Information Protection P2 samt Azure Priviliged Identity Management

Detta inlägg publicerades i Azure, Windows 10. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s