Nyheter från RMS produktgrupp

Produktgruppen för Rights Management har offentliggjort en hel del spännande nyheter.

Uppköp av Secure Islands

Bland annat gjordes ett spännande uppköp under förra året där Microsoft köpte det Israeliska företaget Secure Islands. Secure Islands är fokuserat på informationsklassning och har bland annat skapat verktyg för att förenkla för en användare redan innan man skapar ett dokument om dess klassificering. Exempelvis om dokumentet du precis skapade är extern, intern eller privat information för att sedan med automatik applicera eventuellt skydd med rättigheter utefter dess klassificering, så kallad classification, labelling, and protection (CLP).
Det här ger oss en hint om vad som kommer hända framöver inom RMS och övrig krypteringstekniker från Microsoft.

Gratis loggning

En annan stor nyhet är att den centrala loggning av Azure RMS som vi tidigare behövt aktivera och betala för mängd data vi loggar, nu kommer vara aktiverad och kostnadsfri! Mer information kommer angående loggning.

Tracking portalen begränsas till RMS Premium

Tracking portalen som gör det möjligt för en slutanvändare att spåra och återkalla sin delade information är nu begränsad enbart till RMS Premium licensierade användare (RMS Premium ingår bland annat i sviten Enterprise Mobility Suite, EMS)

Detta inlägg publicerades i RMS. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s