Efterlängtade RMS nyheter!

I natt annonserades en hel del nyheter från produktteamet för informationsskyddslösningen RMS. Det är tydligt att RMS är ett område där Microsoft satsar allt vad de har och lyssnar med stora öron efter vad kunderna efterfrågar.

Skräddarsydd hantering av mallar

Att skapa mallar över vilka rättigheter som skall gälla för olika användare eller grupper av användare förenklar för slutanvändaren och ligger till grund för automatisering av skydd. Ju större organisation och ju fler grupperingar inom en verksamhet desto fler mallar behövs. Ett tidigare problem har varit att alla inom samma organisation ser alla definierade mallar. Detta skapar förvirring men kan även resultera i misstag som att sätta fel behörighet på en fil.

Vi har nu fått möjligheten att sätta scoop på våra mallar för att specificera vilka användare/grupper som skall få tillgång till dessa mallar.

clip_image002

Fullständig dokumentation finns här Azure RMS Custom Templates documentation

Kontrollerad utrullning av Azure RMS

Ett återkommande problem för flera organisationer har varit att kontrollera sin utrullning vid själva införandet av RMS, då funktionaliteten gått ut till alla användare. Vi har nu möjligheten att styra baserat på gruppmedlemskap vilka som får/kan använda Azure RMS. Detta gör det både möjligt att köra en Proof of Concept (PoC) vid införande och även styra så enbart vissa delar inom organisationer kan använda RMS.

Som så mycket annat inom RMS konfigureras detta via PowerShell, och kommandot:
Set-AadrmOnboardingControlPolicy

Migreringsverktyg från AD RMS till Azure RMS

Det har nu lanserats verktyg för att förenkla övergången från en lokal AD RMS till Azure Rights Management. Med hjälp av dessa verktyg kan både befintliga mallar och även krypteringsnycklar överföras till Azure. Att få över nycklarna är något som är extremt viktigt om man tidigare nyttjat AD RMS och har befintlig krypterad information. Genom en överföring kommer alla befintligt skyddade filer nås som tidigare och inarbetade mallar finns på plats så användaren känner igen sig.

Mer info: Migrating from AD RMS to Azure Rights Management

Återkom gärna till oss på Onevinn för närmare rådgivning vid en sådan migrering.

Uppdaterad RMS App till Windows

Både Windows Phone och Windows (desktop) har fått en uppdaterad version av RMS Appen. De som använder AD RMS och har en konfigurad Mobile Device Extentsion har nu fullt stöd till Windows Phone. Appen för Windows Phone har även fått stöd för cachning för att kunna dekryptera information offline.

Mer info och hemladdning från Windows Phone store.

Appen till Windows (7, 8.1) har fått stöd för multipla epost domäner.

Release notes för Windows 8.1 release notes.

Detta inlägg publicerades i RMS. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s