Endpoint Protection information

Utvecklingen av Microsofts anti-malware(antivirus) fortsätter och imorgon kommer bl.a. en uppdatering med nya funktioner till Forefront Endpoint Protection 2010 och System Center 2012 Endpoint Protection. På System Center team-bloggen kan vi läsa om följande tre nyheter:

  1. Anti-tampering improvements
    Det här är en funktion som enkelt förklarat skyddar mot att vilande programkod inte manipuleras/förändras och den här har nu förbättrats ytterligare för att ge ett bättre skydd.
  2. Ny malware remedition functionalitet
    Redan idag är standardåtgärderna för skadlig kod i virusdefinitionen för att på sätt kunna avgöra om filen kan raderas eller bör placeras i karantän för att inte påverka något verksamhets kritiskt. Exakt vad den här nyheten innebär skall bli intressant att se.
  3. Improve overall performance
    Trots att Microsofts är ett av de antimalware som tar minst prestanda så fortsätter man optimera produkten för att den skall påverka prestandan så lite som möjligt.

Om du kör Endpoint Protection stand-alone kan du ladda ner nya versionen imorgon via Microsoft Update.

System Center 2012 Endpoint Protection på Mac eller Linux

SCEPMAC

I och med System Center Configuration Manager 2012 Service Pack 1 fick vi även stöd för att köra System Center 2012 Endpoint Protection på Linux/Unix system och Mac OSX. Det är dock inte supporterat och möjligt att köra Endpoint Protection på alla plattformar eller versioner från Apple eller Linux/Unix. En beskrivande kb-artikel över vilka plattformar som suppertas i dagsläget finns nu framtagen i kb nummer 2798547

Detta inlägg publicerades i System Center Endpoint Protecion och märktes . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Endpoint Protection information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s