Forefrontbloggen blir nu IT-säkerhetsguiden!

Microsoft fortsätter att utveckla säkerhetslösningar. Men för att istället som tidigare, när man paketerat det i säkerhetssviten Forefront, är det mer integrerat i befintliga produkter och plattformar. Både en för- och nackdel, det är klart att det blev enkelt när säkerhetsprodukterna var samlade inom en svit, men samtidigt spänner sig säkerhetsfunktionerna över alla produkter och tjänster från Microsoft, så oavsett vad man använder så finns säkerheten där.
Självklart skall säkerhetsfunktionerna konfigureras utefter verksamheten för att nå rätt säkerhetsnivå och det är precis guider för detta du finner på denna webbplats.
Forefront TMG och UAG kommer fortfarande ligga i fokus då det är den brandvägg och (reverse) proxy som är aktuell idag.
Det kommer också bli mycket om de nya säkerhetsfunktionerna i Windows Server 2012, Windows 8 och naturligtvis Active Directory.
Redan nu finns även en flik för AD RMS som handlar om informationsskydd.

Hur hittar man hit?
Den nya adressen är itsäkerhetsguiden.se (Japp, det fungerar faktiskt med ä, men anger du itsakerhetsguiden.se så fungerar även detta).
Är du lat finns det också en förkortad URL med adressen: itsg.se

Det finns fler säkerhetsfunktioner än de flesta vet om!
Det är fortfarande många som är omedvetna om all säkerhetsfunktionalitet som Microsoft levererar och som de flesta företag också redan betalar för i sina licensavtal. De flesta företag och myndigheter har dubbla licenser och betalar dyra och onödiga pengar till tredjepartsleverantörer, allt ifrån antivirus och brandväggar till diskkryptering och VPN-lösningar, trots att de kan få minst lika hög säkerhet, bättre användarupplevelse och förenklad administration med Microsoftlösningar.
Ett klassiskt exempel är klientoperativet Windows. Alla senare Windowsoperativ har en inbyggd VPN klient, lokal brandvägg, diskkryptering (beroende på licensavtal), webbfilter och Windows 8 kommer nu även med förinstallerat Antivirus/Antimalware. Sedan finns det många fler säkerhetsfunktioner som tillsammans gör att klienten når de säkerhetskrav som verksamheten kräver.

Den här bilden illustrerar några av de säkerhetsfunktioner som finns idag.

clip_image001[6]

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade och märktes . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Forefrontbloggen blir nu IT-säkerhetsguiden!

  1. liselottewi skriver:

    Vill bara säga: I like it! 🙂 Och fortsatt lycka till med bloggandet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s