Forefronts framtid

Igår gick Microsoft ut med information om Forefronts framtid. Det handlar inte om vilka produkter som kommer, utan information om de produkter som finns idag. Bland annat så nämns det att Forefront Threat Management Gateway (TMG) kommer försvinna.

TMG

Vad betyder då detta för alla som sitter med en Forefront TMG idag?
Egentligen så är svaret, idag har det ingen betydelse.
Produkten är supporterad till 2015 och extended support till 2020, vilket betyder att Microsoft kommer leverera säkerhetsuppdateringar med mera till produkten i 8 år till!

Microsoft Reputation Services (MRS) är den onlinetjänst som levererar URL kategorisering och Malware inspection av webtrafiken. Det som är sagt idag är att denna kommer vara levande till 2015. Vad som gäller från Microsoft efter detta är inte uttalat men om man vill garantera motsvarande funktionalitet efter 2015 redan idag finns det plugins som exempelvis Websense för URL filtrering.

Än så länge finns det inte så mycket information om hur framtiden ser ut men om man tittar på Microsofts roadmap för övriga produkter så är det ett genuint säkerhetstänk där man bakar in fler och fler säkerhetsfunktioner direkt i produkten. Som exempelvis där Forefront Endpoint Protection har blivit System Center Endpoint Protection.
Ett annat exempel kan vi se i Exchange 2013 Preview där det ingår ett antimalware för e-postfiltrering.

Är det fel att köpa en Forefront TMG idag? Som jag skrev ovan är den supporterad i 8 år till och är en extremt prisvärd brandvägg, så enligt mig är det en bra investering. Observera att produkten inte går att köpa efter 1/12-2012.

Detta inlägg publicerades i Forefront TMG. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Forefronts framtid

  1. Niklas Brask skriver:

    Vi har precis fått bekräftat att TMGn kommer gå att köpas via OEM kanalen efter 1/12-2012 som appliance via SecureGUARD. Dessa TMG supporteras fram till 2023. SecureGUARD kommer annonsera 12 månader innan de slutar sälja TMG.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s