Windows 8 skyddad av en TMG

Windows 8 betan (eller rättare sagt Consumer Preview som klientversionen heter) har nu funnits ute ett bra tag och fler och fler testar den och ser fördelarna med det nya gränssnittet Metro-style. Förutom att det nya gränssnittet gynnar plattor och andra touch-skärmar höjer det också säkerheten avsevärt tack vare den nya sandbox-miljön.

Windows 8 innehåller nya betaversionen av Internet Explorer 10 (IE 10) som körs antingen i desktop mode eller i Metro mode och därmed konfigureras på olika sätt.
Som vanligt når du “Internet Options” via IE 10 desktop och kan konfigurera connections som i tidigare versioner av IE. TMG Klienten fungerar också i Windows 8 betan och kan konfigurera webbläsaren via klienten och på så sätt kunna identifiera om klienten befinner sig internt och skall ha proxy inställningar eller om den är på utsidan och då köra utan proxy.
Där emot kommer dessa inställningar inte slå i Metros IE och inte heller kan TMG klienten konfigurera IE i Metro med rätt konfiguration (i nuvarande beta och med nuvarande version av  TMG).

För att aktivera proxyinställningar för alla Metro appar inklusive Internet Explorer måste man idag göra detta via Group Policy, i mitt fall konfigurerar jag detta via Local Group Policy. Snabbaste sättet att komma hit i Windows 8 är Windowsknappen+W vilket söker bland “settings” och skriv “policy”

image

Under Computer Configuration – Administrative Templates – Network och Network Isolation finner du en policy vid namn “Internet proxy servers for Metro Style apps” där du anger FQDN eller IP till din TMG följt av port 8080 (såvida du inte ändrat denna defaultport).

image

Efter det här skall du kunna få dina Metro appar att skicka autentisera till TMGn och därmed kunna nyttja dessa tjänster och samtidigt få spårbarhet och dina AD-baserade web-accessregler att fungera.

image

Detta inlägg publicerades i Forefront TMG, Microsoft Windows och märktes . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Windows 8 skyddad av en TMG

  1. Anders skriver:

    I nuvarande version Windows 8 Release Preview (Version 6.2 Build 8400) så fungerar Proxy integrationen i Metro by default och policyn behöver inte ändras.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s