Installationsproblem med UAG/TMG

Här kommer ett kort inlägg runt ett installationsproblem som kan uppstå både med TMG och UAG. Trots att du följt alla krav och riktlinjer för hur plattformen skall vara konfigurerad för att installera TMG eller UAG så misslyckas installationen och du finner följande felkoder i loggarna: 0x80070643, 0x643

I det flesta fall så betyder det här felmeddelandet att du försöker installera på en icke supporterad plattform, exempelvis ett 32 bitars system av Windows. Det kan också ha att göra med att det media du installerar ifrån inte är supporterat, exempelvis en tidig betarelease eller liknande.

Det finns även andra scenarier som kan ge motsvarande fel. I det här fallet var det en extraherad image-fil av UAG, Imagefilen var alltså hemladdad från Microsofts Volym licens site och sedan hade man extraherat och kopierat över installationsfilerna till UAG servern.
Det som hände här var att under extraheringen tappade flera filer sin digitala signatur och därav ansåg inte UAG att det var ok installationsmedia då den var manipulerad. Exakt samma scenario beskrivs här: http://blogs.technet.com/b/isablog/archive/2010/07/13/another-tmg-2010-installation-failure-with-error-0x80070643.aspx

Nu kommer vi till nästa steg i den här installation, man testar sedan att köra installation direkt från en installationsDVDn och får fortfarande exakt samma fel.
Problemet i det här fallet var att under den tidigare installationen så hade Server rollerna IIS, NPS och ADLDS lagts till på servern och därav klagade installationen på att plattformen inte var ok men med exakt samma felkod.
Lösningen i det här fallet var alltså att ta bort ovanstående serverroller, starta om servern och installera från korrekt media…

image

Detta inlägg publicerades i Forefront TMG, Forefront UAG och märktes . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s