Fördelar för ditt företag att Microsofts antivirus nu är störst i världen

Idag kunde man läsa på IDG att Microsofts gratis antivirus Security Essentials är det mest populära på marknaden enligt en mätning av säkerhetsföretaget Opswat.

Många reagerar nog och tänker att detta är negativt då Microsoft får mer monopol på marknaden, men det här är snarare positivt för alla Forefrontkunder.

Microsofts Malware Protection Center samarbetar och samlar in information om skadlig kod, programvaror och tjänster som beter sig suspekt från alla Microsofts antimalwareprodukter. Den här informationen är guld värd för alla användare utav Microsofts antimalware oavsett vilken produkt (FEP, Intune eller Essentials) man använder. Exempelvis nyttjar Behavior Monitoring funktionen den här lösningen och har då en direktkontakt med något som heter Dynamic Signature Service (DSS) hos Microsoft, startas en tjänst på din dator som DSS har fått larm om tidigare kommer ditt antivirus att notifiera dig om detta..

Det här förutsätter dock att du väljer att gå med i Microsoft SpyNet när du installerar ditt antimalware, men självklart väljer du att göra detta för att medverka till en ännu bättre säkerhetsprodukt!

Detta inlägg publicerades i Forefront Protection och märktes , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s