ISA och TMG virtualisering suppporteras

I en ny artikel från Microsoft kan vi nu läsa att dom numera supporterar både ISA och TMG i en virtuell miljö. Tidigare har enbart Hyper-V supporterats men nu nämns även 3-part där vi bl.a. finner VM-ware. Det är fortfarande inte rekommenderat att köra ISA/TMG i en virtuell miljö, men det framgår ingen anledning om skälet till detta. Det har pratats om att man inte kan garantera säkerheten för eventuell säkerhetshåll mellan host och virtuell maskin, något sådant har dock inte påträffats oavsett virtualliseringsverktyg.

Det kan snarare vara en fördel att virtualisera en ISA för redundansen skull. Att kunna flytta maskinen mellan flera fysiska hostar, patcha utan avbrott och även kunna återställa en tidigare snapshot.

Observera dock att om fel skulle uppstå i din virtuella miljö och du inte kan återskapa felet i en fysisk miljö så supporteras det inte från Microsoft, istället får man hoppas på att leverantören av den virtuella plattformen tar på sig detta.

virtualisa

Läs mer om detta i artikeln: http://technet.microsoft.com/en-us/library/cc891502.aspx

Detta inlägg publicerades i ISA Server. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s