Flytt av Configuration Storage Server (CSS) i ISA 2004 och 2006.

Något som är vanligt förekommande är att man köper för få servrar vid en ISA Enterprise implementering vilket har resulterat i att man har fått lägga CSS på samma server som ISA Servrarna. I den här guiden går jag igenom hur man gör för att flytta CSS till en ny server.

Vi antar att man kör en domänansluten ISA lösning och att den nya CSSen är på en memberserver i samma domän som resterande ISA delar.

Börja med att lägga till den nya servern i Computer Sets ”Replicate Configuration Storage Servers” på Enterprise nivå.
clip_image002

Om man glömmer detta kommer man få följande fel vid array-replikeringen:
clip_image004
Nästa steg är att skapa ett konto i Active Directory som är lokal administratör på samtliga servrar som skall ingå i din ISA Array. Logga in på den server som skall bli CSS och starta installationen av ISA 2006.
Välj att enbart installera CSS, vilket default även tar med ISA Server Management (För att kunna använda managementverktyget från den nya CSS Servern måste även servern vara medlem i Computer sets ”Enterprise Remote Management Computers”).

clip_image006

I nästa steg väljer du att skapa en replika av din konfiguration och efter det pekar du ut din befintliga CSS Server.

  clip_image008clip_image010

Efter att configurationen har replikerats högerklickar du på din array i ISA Manager och väljer fliken ”Configuration Storage”. Fyll adressen till din nya CSS. Med tanke på att ISA Servrarna enbart är i behov av att nå Configuration Storage Servers för att få ändringar av konfigurationen är den inte i lika stort behov av redundans som i själva ISA Servrarna. Det är dock självklart bra med mycket redundans!

clip_image012

 

Avinstallation av CSS

När du skall avinstallera CSS krävs det att du avlägsnat ADAM (Active Directory Application Mode). Kör kommandot ”AdamUninstall /i:Configuration” under C:WindowsAdam
Efter detta använder du ”Add/Remove Programs” (appwiz.cpl) och klickar på Change/Remove för Microsoft ISA Server 2006. Här klickar du bort Configuration Storage Server och klickar vidare till dess att du fått en lyckad avinstallation.
Du behöver starta om Servern efter den här processen för att få bort alla CSS rester.
clip_image014

 

Detta inlägg publicerades i ISA Server. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s