Tech World test av UTM Brandväggar: ISA 2006 el vad?

I nr 15 av IDGs tidning Tech World gjordes ett test av fem UTM (Unified Threat Management) –brandväggar.
Testerna gjordes med hjälp av Agilent (
http://www.agilent.com/) som skickade stora strömmar av http-trafik där en viss mängd var Virus. Testet gick ut på att se vilken brandvägg som släppte igenom mest trafik och som blockerade mest virustrafik.
Burkarna som användes var:

ü  UTM-1 1050

ü  SSG-550

ü  ISA Server 2006

ü  Security Appliance 2150

ü  Firebox X5500e

Det jag tyckte var mest intressant i testet var att se vilket typ av ant-virus och URL-filter som används. Precis som jag misstänkte användes GFI och Kasperskys anti-virusmotorer till ISAn (någon som känner igen detta från Forefront for Servers motorer?), URL-filter var av typ ”Egen lösning”. Det som var avgörande var att Truesec (www.truesec.com) har varit behjälpliga till detta test. Något intressant är att de även är med i ”Stirling” TAPen, med andra ord misstänker jag att någon form av Forefront (anti-virus) produkt har installerats på ISAn alternativt att det är en senare version av ISA (ISA 2006+, ISA 2008, eller UAG), kommentar TACK!?!

Resultatet:
Nope, jag är ledsen. ISA 2006 vann inte testet, men ISA kom på en stark andra plats efter SSG-550, som lyckades bättre prestandamässigt med anti-mässigt med ant-virus aktiverat. ISA tog naturligtvis alla virus men lyckades inte släppa igenom lika många ”rena” http-paket som SSGn.

Man får dock se till en annan parameter, priset!

ü        SSG-550 kostar ca 65 000 kr

ü ISA 2006 kostar ca 13 000 kr (plus hårdvara runt 10 000)

Detta inlägg publicerades i ISA Server. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Tech World test av UTM Brandväggar: ISA 2006 el vad?

 1. Mikael skriver:

  Hmm, skulle vi vara inblandade i något som kallas "stirling", näää, det vet jag inget om 🙂
  Men ISA servern som testades installerades av Anders hos oss på TrueSec och det var faktiskt "bara" en standard installation, inget hyss alls. Sånadäringa hemligheter kan vi ju knappast släppa iväg till en tdning, hualigen 🙂
  Vill man ha bättrre fjong och vinna testet så tar man och lägger till lite bättre HW (CPU, Minne, Disk och framförallt NIC:ar), men då kommer den också att kosta mera förståss.
   
  Mikael Nystrom – TrueSec

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s