Microsoft ForeFront

Hmm.. jag måste nog ändra mitt bloggnamn för nu kommer jag bredda min blogg och förhoppningsvis min kompetens för att få ett helhetsgrepp om Forefront (att ISA är en del i Forefront Edge behöver jag väl inte skriva för de vet väl min blogg målgrupp…?) Berättar hemlighet

Började med att skapa ett nytt CNAME: http://forefront.psynet.se

Jag har varit på en tre dagars labb och förgripigt mig på Forefront Server och Forefront Client. Sarkastisk
Var imponerad av funktioner i Forefront Server men dock inte på dess grafiska gränssnitt då det bara lyser om ”nyinköpt” och obehandlat.. jaja MS "Stirling" projekt resulterar nog i ett riktigt grafiskt MS gränssnitt med dess kommande super duper managementkonsol. Eftersom jag bara ”gissar”Ängel kan jag ju berätta att den sägs kommer kunna managera ALLA forefrontprodukter från en och samma konsol. Grymt bra för säkerheten och IT administrators (svenska ordet lät för fult)…

Forefront Client där emot.. satan va trevligt med ett bra klient anti-virus som ser till hela säkerheten och inte bara malware (utan har funktioner som bl.a. MBSA bidrog med och därmed ett helhetsgrep) och bäst av allt.. ett anti-virus som inte suger 70% av din CPU-tillgång vid en full genomsökning utan är riktigt stabilt och knappt resurskrävande alls.

F-Secure är nu historia på mina arbets-PCs och hemma-PCs/servrar och de små liven verkar nu må mycket bättre, då dom är snabbare och trevligare och jobba på.

Jag hade iofs för avsikt att skriva en guide hur du får Forefront Client Security stand alone version på dina datorer nu, men mitt inlägg är nog så långt och jag är hungrig..  den guiden kommer antagligen inom någon timme.

För den desperate som har blivit lika Microsoft-nykär som mig: clientsetup /nomom Glödlampa Fortsättninger följer…

Detta inlägg publicerades i Forefront. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s