Labbat sönder den lokala Windowsbrandväggen?

Efter att ha hårdtestat den lokala Windows brandväggen och konfigurerat den via grupp policys från Active Directory  samt Windows Intune, Forefront Endpoint Protection 2010 och 2012 beta på en och samma Windows 7 maskin lyckades jag åstadkomma ett roligt problem.

Trots att det inte längre finns varken någon Windows Intune installation kvar på klienten eller någon central eller lokal Policy som styrde brandväggen så kunde inte ens en lokal administratör längre editera brandväggen. Det enda man möttes av var följande:

image

Nu är det här förhoppningsvis inget vanligt scenario att man har testkört så många produkter och lösningar på en och samma Windows 7 maskin men lösningen på det här problemet kan säkert komma till användning i flera scenarion.

Genom att gå in under Local Security Policy (snabbkommando secpol.msc) kan du högerklicka på Windows Firewall och välja “Clear Policy” för att få bort eventuella rester av gamla policys.

clip_image002

I mitt fall fanns inte ens någon lokal brandväggspolicy men genom att rensa den här nollställdes brandväggskonfigurationen.
En annan lösning hade varit att trycka ut en policy som konfigurerade brandväggen vilket då skriver över de gamla resterna av konfigurationen men i det här fallet ville jag kunna editera brandväggen lokalt.

Detta inlägg publicerades i Microsoft Windows. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s