UAG?

Forefront UAG, där UAG står för Unified Access Gateway, är en accesslösning för att nå interna tjänster och applikationer på distans.

Med UAG kan externa användare nå resurser på tre olika sätt:

  • Traditionell VPN som bygger på den inbyggda VPN klienten i Windows och därmed inte  kräver någon klientinstallation.
   Med hjälp av hälsovalidering specificeras säkerhetskrav för klienter som ansluter vilket gör att enbart godkända maskiner kan nå interna resurser.
  • SSL VPN där klienten använder sin webbläsare för att nå interna applikationer.
   Allt presenteras i en snygg användarvänlig webbportal.
   UAG kan publicera det mesta så som terminalservrar, fil servrar och traditionella webbapplikationer.
   I UAG specificeras krav på klienten för varje publicerad applikation vilket gör att klienten når olika resurser baserat på vilken typ av dator eller nät den sitter på.
   Exempelvis om en klient sitter på en osäker dator på ett Internet cafe i Thailand och loggar in så når den bara ett förenklat gränssnitt av sin webbmail och sitt tidrapporteringssystem. Om klienten däremot ansluter med sin domänanslutna PC med uppdaterat antivirus och aktiverad brandvägg får den tillgång till sina affärssystem och fullvärdiga versionen av sin webbmail
 • DirectAccess lösning
  DirectAccess motsvarar en traditionell VPN med två stora skillnader, klienten ansluts med automatik till det interna nätverket (eller de resurser man väljer att ge tillgång till) när den är ansluten till Internet.
  Företagets servrar når dessutom sina klienter var de än befinner sig på Internet och på så sätt kan även externa datorer manageras som om de satt på det lokala företagsnätverket. Exempelvis kan företaget se till att alla anslutna (oavsett plats) har de senaste uppdateringarna, distribuera programvaror och inventera  alla sina klienter även om de är på resande fot.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s