Server Protection?

Forefront Server Protection är precis som det låter, en säkerhetsprodukt för servrar. Dock just för Microsofts server produkter Exchange, Sharepoint och OCS* (inom kort även Lync). Det senaste namnet för den här gruppering av produkter är också Forefront Application Protection. Det är alltså inte ett skydd för serverplattformen utan den räknas inom ramen för Endpoint Protection.

Forefront Protection innehåller framför allt ett antimalware skydd men också ett SPAM filter för just Exchange mailflöde.
Det speciella med Microsofts antimalware är att det bygger på ett flertal olika antimalwaremotorer, inte bara Microsofts egna antimalware engine utan också ett flertal andra större aktörer på marknaden.
Eftersom aktörerna använder sig utav olika typer av antimalwaremotorer  med olika definitioner täcker de också olika varianter utav skadlig kod. Med andra ord tar Forefront Server Protection en större bredd utav skadlig kod än de flesta andra system på marknaden.

Motorer
• Microsoft
• Kaspersky
• Norman
• Authentium
• VirusBuster
• Cloudmark AntiSpam

Hur många av dessa motorer (max 5)  du vill använda är valbart och det går också att välja att den slumpar mellan de olika motorerna.
Naturligtvis tar det mer prestanda ju fler motorer man använder men det är som vanligt en balansgång mellan säkerhets och användarvänlighet vilket man får ta ställning till beroende på verksamheten.
Den stora fördelen är att det är ett och samma system som hanterar alla olika antimalwaremotorer och de olika definitionerna distribueras från samma källa hos Microsoft.
I Exchange kan man skala upp de olika rollerna Edge, Hub och Mailbox på olika servrar där man installerar Forefront Protection på samtliga. Ett mailflöde gör då att ett och samma mail kan scannas med flera olika motorer. Det är också en fördel oavsett serversystem att det finns en redundans mellan motorerna, om en motor är otillgänglig  för att den laddar nya signaturer, finns det flera andra motorer aktiva som gör att det inte blir någon fördröjning i antimalwareprocessen. Alla mail taggas också vid en scanning för att inte samma mail scannas flera gånger mot samma definitioner.

Oavsett om du delar filer i en direktchat via OCS, laddar upp och ner filer från din sharepointportal eller skickar och tar emot mail via Exchange finns det möjlighet att utnyttja dessa antimalware.

* För OCS gäller fortfarande den äldre versionen kallad Forefront Security For Office Communications Server. För Exchange och Sharepoint finns den senare versionen Forefront Protection 2010.

Länkar:
Forefront Protection 2010 For Exchange
Forefront Protection 2010 For Sharepoint
Forefront Security For Office Communications Server

Kombinera TMG och Forefront Protection

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s